+Follow | +Dashboard
life is full of colours


HIDUP ITU IBARAT RODA YANG BERPUTAR..
Saturday, October 29, 2011 | 12:10 AM | 0 comments
hey readers, im back in blog-ing world again..its been a long time i didnt update my blog..
so,yeah..tonight im gonna talk about LIFE...yeaa,life..KEHIDUPAN..
sometimes,hidup tak seindah mimpi tau..we just need to realize that we are in REALITY ! not in a dream world..like semuanya indah-indah and sweet je kan? noo,its REALITY !
hidup macam roda...kekadang di atas,kekadang di bawah..so,time kita di atas tu semuanya indah..kawan pun ramai,duit masyuk,apa yang dihajati pun dapat..and time kita berada di atas nie lah kita mula nak riak,lupa diri,berlagak,angkuh dengan orang...tak yah nak sebut sangat lah kan..
sendiri mahu ingatlah kawan..
tapi jangan pernah sesekali tau kita sombong,berlagak dengan orang cause maybe one day bila life kita di bawah nanti..
kita mungkin memerlukan orang yang telah kita sombong-kan tu..
so,as a human we should not be a proud,egoistic,arrogant person yea everyone..i talk based on my experience...
bukan lah nak tunjuk pandai ke ape..it just nak share ngan korang apa perasaan korang bila time korang susah, 'kawan' korang cari korang tapi bila dye senang dye buat bodoh je dekat korang...
it was like,to them,u're nothing..even a friend pun tak..bila korang say 'hi' dorang tak layan..siap buat tak kenal lagi ngan korang...korang boleh imagine tak perasaan korang kalau korang dilayan macam tu? padahal dulu korang lah tempat dye mengadu nasib tempat dye mintak pertolongan..sekarang bila dah senang..
buat angkuh pulak dengan kita...
niat ak post benda nie bukanlah nak mengungkit ke apa..just nak bagi peringatan kat semua...
so that korang jangan lah sombong dengan anyone..cause one day korang akan rasa jugak apa yang si mangsa sombong tu rasa..so yeah..thats it my entry for this time..thanks sebab spend time korang baca entry untuk kali ini..^_~


Older Post | Newer Post
~salji~