+Follow | +Dashboard
life is full of colours


LIFE MUST GO ON NO MATTER WHAT..:)
Sunday, June 19, 2011 | 12:08 AM | 0 comments
kadang-kadang langit tak selalunya cerah dan hidup tak seindah mimpi...
and i just realized that i need to move on and face REALITY..
no matter what,i must step ahead and need to switch ON my positive thinking !
semua orang yg hidup kat muka bumi nie ada masalah masing-masing,
so same jgak ngan ak..sometimes bila ade masalah rase kusut nye otak,serabut nye jiwa..kann ?
hahaa..perasaan tu laa yg sedang ak alami sekarang nie..org cakap kalau kita dekatkan diri dengan Maha Pencipta dia akan tolong kita means tolong kurangkan sket laa beban masalah yg kita pikul nie..
yelah,kan dye yg Cipta kita..mesti lah dye akan tolong hamba-hambaNya yg memerlukan pertolongan dye kan ? tak kisahlah hamba dye tu baik ke jahat ke but still jugak dye dgr doa hamba-hambaNya yg ikhlas..so,teruskan berdoa kerana doa anda semua pasti Tuhan akan dengar dan makbulkan suatu hari nanti...:)
walaupun ak nie tkde laa baik sangat pun tapi ak still manusia yg  punya hati dan perasaan..yes,i admit..ak solat pn kdg2 tak cukup 5 waktu..shame on me lah kan..huk3
tapi tak semestinya orang yg solat tak cukup 5 waktu nie orang yg jahat kan ? lau nak cakap jahil tentang agama tuh boleh diterima laa..
tapi lau nk cakap org yg tak solat tak cukup 5 waktu nie jahat,
SANGATLAH TAK BOLEH DITERIMA AKAL ! sebabnye kdg2 org yang tak solat pun jauh lebih baik dari orang yg solat..*tu pndangan aku laa..jangan maree..huhu :)
emm,so far Alhamdulillah ALLAH dah dengar doa ak and makbulkan doa ak saat ak memerlukannya..
dan sekarang aku dah dapat ketenangan jiwa after dekatkan diri denganNya..
and ak dapat atasi sedikit demi sedikit masalah ak dgn jiwa yang tenang, and dapat berfikir dgn waras laa dgn bantuan Allah dan hambaNya yg telah DIA kirimkan untuk ak..Terima Kasih ALLAH..:)
walau ape pun yg jadi kita kena berfikiran postive dan sabar melalui semua rintangan hidup..
dan itulah HIDUP ! if takde masalah bukan HIDUP laa namanye..right ? hahaa
Sometimes to be strong you have to first be weak..wanna know why? 
bermula dari kelemahan lah kita akan menjadi seorang yang kuat dan cekal mengharungi dugaan hidup !








Older Post | Newer Post
~salji~